DE DUIF, met kunst en vliegwerk door tijd en ruimte.

Dit is de titel van een nieuw duivenboek van Jan Luchtmeijer dat onlangs is verschenen.
Het is een in ”full colour” gedrukt fors werk met meer dan 300 pagina’s.
Zoals de ondertitel al aangeeft, beschrijft dit nieuwe boek wat de rol van de duif was en is in allerlei facetten van de cultuur van de mens gedurende vele eeuwen en in vele landen.
Het is ruimer opgezet en op een meer wetenschappelijke basis dan het vorige boek van de schrijver “KIJK EEN DUIF”. Met name wordt meer aandacht besteed aan het ontstaan van onze sierduif die, waarschijnlijk tot veler verbazing, tot de nog levende dinosaurussen wordt gerekend.
Een belangrijk deel van het boek betreft de rol die de duif heeft gespeeld in de kunst, van de prehistorie tot in de 20e eeuw.
Omdat een beeld vaak meer kan zeggen dan woorden, heeft het boek ongeveer 1000 afbeeldingen, waarvan een groot deel afbeeldingen van schilderijen.

Om de uitgave financieel mogelijk te maken is gekozen om het in een kleine oplage te drukken. Hierdoor blijft het boek betaalbaar en zal het € 65,00 gaan kosten, exclusief verzendkosten van € 5,00.
Bij een grotere belangstelling wordt steeds een nieuwe oplage gedrukt, waardoor de kans bestaat dat na een bestelling er een levertijd van enkele weken kan ontstaan. Dit zullen we echter zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

Het boek zal te koop zijn op de diverse duivenshows voor € 65,00 of is te bestellen door storten van € 70,00 op IBAN: NL56 RABO 0153 8794 59 t.n.v. J. Luchtmeijer onder vermelding van DE DUIF. Graag hierbij duidelijk uw naam en adres aangeven.

Hieronder ziet u enkele pagina’s uit dit boek.