Op de 4e Sierduivenshow Noord-Nederland in het Fries Congrescentrum Drachten op 9 en 10 november 2018, waren 1309 sierduiven ingezonden.

SNN ook dit jaar weer een ruime opstelling met veel ruimte en variatie.

Onder de inzendingen maar liefst 141 Oud Hollandse meeuwen. Twee keurmeesters Kelderman en Visser voorzagen de dieren van een predicaat.

Gerrie Kreeft was een van de inzenders van o.a. blauwschild zwart gebanden. 74 dieren waren er van die kleurslag ingeschreven, 2 duiven van Gerrie behaalden onder keurmeester Kelderman 2 x een Uitmuntend  met een blauwschild oude doffer zwart geband en een jonge blauwschild zwart gebande, duivin. Echt een vermelding waard!

Prachtige dieren super schoon en in een uitstekende conditie. Type, stand, kop, jabot, kleur en tekening alles heel mooi. Gefeliciteerd en dan 2 x U in 1 kleurslag!

Het laatste gedeelte werd gekeurd door Visser. Deze gaf een geelwitschild gebande jonge doffer van topfokker Klaas de With ook een Uitmuntend. Echt ook verdiend. Schoon, algemeen voorkomen heel mooi. Top Klaas.

Dat juist Gerrie en Klaas zulke mooie dieren showden en dan ook nog heel actief op de tentoonstelling waren is een vermelding waard. Klaas op de administratie en Gerrie bij de opbouw en afbraak. Echte fokkers die ook de organisatie helpen . Als fokkers zich inzetten op 1 show dan hebben we altijd hulp genoeg.
Gerrie is  ook nog tentoonstellingssecretaris  op de Noordshow in Assen.

Rein Slikker